JA slide show
 

Aktuelno

Izrada II faze sportske dvorane u naselju Urije u Prijedoru

El. pošta Štampa PDF

U Prijedoru su u toku radovi na izgradnji II faze sportske dvorane u naselju Urije. Ova faza obuhvata: postavljanje armiranobetonske konstrukcije te krovno čelične konstrukcije sa pokrovom, odvod vode sa krova, postavljanje fasadnih panela i krovne konstrukcije, izradu gromobranskih instalacija kao i zidarske radove. Vrijednost ove faze radova je 1.678.000 KM dok je vrijedost ukupne investicije oko 6 miliona konvertibilnih maraka.

Kapacitet dvorane će biti 1.880 mjesta za posjetioce, 50 mjesta u VIP loži i 12 mjesta u loži za novinare.

Kapacitet parking prostora ispred dvorane je 122 mjesta za putničke automobile i četiri parking mjesta za autobuse.

Investitor ovog objekta je Grad Prijedor a izvođač radova II faze sportske dvorane je "MB Modul“ D.O.O. Prijedor.

Grad Prijedor je za nadzorni organ tokom izvođenja II faze radova na ovom objektu imenovano JP „Zavod za izgradnju grada“ Prijedor.

 

Prijedor, 22.9.2014. godine

 

Projekat regionalnog vodovoda "Crno vrelo"

El. pošta Štampa PDF

Realizacijom projekta izgradnje regionalnog vodovoda "Crno vrelo" biće riješen problem vodosnabdijevanja vodom oko 30.000 stanovnika koji gravitiraju ovoj teritoriji gradova Banja Luka i Prijedora. Vodovod "Crno vrelo" je dug oko 26 kilometara i povezuje Bronzani Majdan (Banja Luka) i Petrov Gaj (Prijedor).

 

Snabdijevanje vodom iz sistema "Crno vrelo" na teritoriji grada Prijedor biće obuhvaćena naselja Jelićka, Gradina, Marićka, Niševići, Omarska, Kevljani, Petrov Gaj i Kamičani.

Projekat izgradnje “Crnog vrela” podijeljen je u tri dijela, a ukupna vrijednost projekta oko 12,5 miliona KM. Zajedničke objekte finansiraju grad Banjaluka sa 60 odsto i grad Prijedor sa 40 odsto, dok će posebne objekte finansirati svaka lokalna zajednica na svom teritoriju.

Izgradnja primarnog dijela vodovodnog sistema “Crno vrelo” je pri kraju, preostali su još manji radovi na objektu za tretman vode, kao i nabavka opreme.

 

JP Zavod za izgradnju grada Prijedor je u ovom projektu obavljao poslove revizije projektne dokumentacije odnosno primopredaje izvedenih radova.

 

Javni uvid u Nacrt plana parcelacije zona uz magistralni put M-15 Prijedor-Kozarska Dubica Sekcija 1 Sjever

El. pošta Štampa PDF

Obavještava se javnost da će se u periodu od 15.11. - 17.12.2013. godine svakim radnim danom od 8 - 15 časova u prostorijama JP Zavod za izgradnju grada – Prijedor u Ulici Miloša Obrednovića 18c biti izložen na javni uvid:

Nacrt Plana parcelacije zona uz magistralni put M-15

 Prijedor-Kozarska Dubica – Sekcija 1 SJEVER

 

Za vrijeme trajanja javnog uvida, svako fizičko i pravno lice može dati svoje mišljenje i prijedloge na izloženi Nacrt:

 

- upisom u Knjigu primjedbi koja se nalazi u prostorijama Zavoda gdje je Plan

  izložen ili

- u formi dopisa Administrativnoj službi Grada Prijedora – Odjeljenju za 

  prostorno uređenje.

 

Izrada studije biciklističkih ruta grada Prijedora

El. pošta Štampa PDF

JP "Zavod za izgradnju grada" Prijedor zajedno sa Turističkom organizacijom grada Prijedora i Odjeljenjem za prostorno uređenje grada Prijedora radi na izradi projekta "Studija biciklističkih ruta područja grada Prijedora". Ovaj projekat ima veliki značaj za dalji razvoj i unapređenje turizma grada Prijedora. Glavni cilj projekta je formiranje konkretnog turističkog proizvoda iz oblasti sportskog i seoskog turizma, koji bi kroz promotivne aktivnosti bio prezentovan domaćim i regionalnim turističkim agencijama, turoperatorima a u cilju povećanja broja posjeta gostiju zainteresovanih za ovaj vid turističke ponude.

Finansiranje ovog projekta u iznosu od 10.000 KM je obezbjeđeno iz budžeta Grada Prijedora za 2013. godinu.

 

Javni uvid u Nacrt urbanističkog plana grada Prijedora 2012/2032

El. pošta Štampa PDF

Obavještava se javnost da se izlaže na javni uvid Nacrt strateškog dokumenata prostornog uređenja:

Javni uvid u Nacrt urbanistički plana grada Prijedora 2012 / 2032. 

Nacrt ovog Plana biće izložen je na javni uvid u prostorijama stručne organizacije JP Zavod za izgradnju grada – Prijedor, Ul. Miloša Obrenovića 18c (hol na prvom spratu) svaki radni dan osim subote, nedelje i državnih praznika u vremenu od 8 do15 časova u periodu od 13.09. do 14.10.2013.godine. Elektronsku verziju Nacrta grafičkog priloga: Granice obuhvata Plana, podcjeline i namjena površina moguće je preuzeti.

Takođe, u kancelariji 48 Odjeljenja za prostorno uređenje i u prostorijama  „Urbis Centar“ d.o.o. Banjaluka (Jovana Dučića 23a, Banjaluka)  mogu se dobiti usmena tumačenja izloženog Nacrta.

Za vrijeme trajanja javnog uvida, tj. sve do 14.10.2013.god. svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na materijal Nacrta:

- upisom u Knjige primjedbi koja će se nalaziti u prostorijama u kojima će Nacrt Plana biti izložen

- dostaviti u formi dopisa Administrativnoj služni Grada Prijedora – Odjeljenju za prostorno uređenje.

 

Obavještenje za javnost

El. pošta Štampa PDF

Obavještava se javnost da je izložen na javni uvid Nacrt sprovedbenog dokumenata prostornog uređenja:

Revizija izmjene i dopune Regulacionog plana centralne zone Prijedora sa spomeničkim kompleksom I Faza - Sekcija 1

Nacrt ovog Plana izložen je na javni uvid u prostorijama stručne organizacije JP Zavod za izgradnju grada – Prijedor, Ul. Miloša Obrednovića 18c (hol na prvom spratu), u prostorijama Administrativne službe Grada Prijedora (ulaz za stranke i u prostorijama Odjeljenja za prostorno uređenje, drugi sprat kancelarija br. 48) te u prostorijama Mjesne zajednice Centar (Ulica Branislava Nušića 13) svaki radni dan osim subote, nedelje i državnih praznika u vremenu od 8 do15 časova u periodu od 14.06. do 15.07.2013.godine.

Za vrijeme trajanja javnog uvida, tj. sve do 15.07.2013.god. svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na materijal Nacrta i to:

 

- upisom u Knjige primjedbi koja će se nalaziti u prostorijama u kojima će Nacrt Plana biti izložen

- dostavom u formi dopisa Administrativnoj službi Grada Prijedora – Odjeljenju za prostorno uređenje ili u elektronskoj formi na adresu www.prijedorgrad.org у rubrici info online.

 

Završena izgradnja kompleksa gradske česme "Jereza" u Prijedoru

El. pošta Štampa PDF

U Prijedoru na Trgu oslobođenja na raskrsnici ulica Svetosavske i Nikole Pašića umjesto   starogradske česme "Jereza" postavljena je nova česma. Stara česma je izgrađena još daleke 1938. godine.

Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 200.000 KM a investitor je Grad Prijedor kao i italijanski grad Trento koji je donirao kamen od kojeg je napravljena ova česma. Česma je izrađena od veoma otpornog kamena granita vulkanskog porijekla iz doline Val di Đenova.
Za ovaj projekat JP Zavod za izgradnju grada Prijedor je uradio idejno rješenje kao i glavni izvedbeni projekat.

 

Završena izgradnja specijalne škole "Đorđe Natošević" u Prijedoru

El. pošta Štampa PDF

U Prijedoru je završena izgradnja Specijalne osnovne i srednje škole “Đorđe Natošević” koja će,  sa svojom proširenom djelatnosti, ubuduće nositi naziv Javna ustanova "Sunce". Novi školski objekat je izgrađen na istoj lokaciji na kojoj je bio i stari objekat. 

Novi školski objekat površine 1.650 m2 ima 26 učionica i kabineta, sportsku salu te senzornu sobu. U ovoj Javnoj ustanovi između ostalih radiće i 6 edukovanih muzikoterapeuta i defektologa svih smjerova kao što su oligofrenolog, psihomotorni redukator, somatoped i logoped, a od stručnih saradnika biće angažovani fizioterapeuti, medicinske sestre, socijalni radnik i psiholog.

Konačna vrijednost radova na izgradnji i opremanju ovog objekta je 1.460.000 KM. Sredstva u iznosu od milion KM obezbijeđena su iz Razvojnog programa Vlade Republike Srpske, dok je opština Prijedor učestvovala sa 260.000 KM, a Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske sa 200.000 KM.

JP Zavod za izgradnju grada Prijedor je uradio glavni projekat te obavljao poslove nadzora nad izgradnjom ovog objekta.

 

Završena izgradnja istočne tribine Gradskog stadiona u Prijedoru

El. pošta Štampa

Ovih dana završena je izgradnja istočne tribine Gradskog stadiona u Prijedoru, čime je FK Rudar Prijedor konačno ispunio licencne kriterijume za odigravanje utakmica na svom stadionu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Na projekat izgradnje istočne tribine Gradskog stadiona, Opština Prijedor je utrošila 1.200.000 KM. U sklopu novosagrađene istočne tribine izgrađeni su i poslovni prostori ukupne površine 1.470 m2, što ovom objekatu omogućuje da bude korišten i u poslovne svrhe. Kapacitet istočne tribine je 2.040 sjedećih mjesta. Svoj konačni izgled novoizgrađeni objekat će dobiti sa uređenjem njegovog okoliša odnosno izgradnjom saobraćajnice koja će prolaziti neposredno uz sami objekta.

JP Zavod za izgradnju grada je uradio glavni projekat i pružao usluge nadzora nad građenjem objekta.

 

Počela Izgradnja sportske dvorane na Urijama

El. pošta Štampa PDF

Opština Prijedor će uskoro dobiti još jednu sportsku dvoranu. Objekat nove sportske dvorane će biti lociran u Ulici Prve Krajiške brigade u naselju Urije. Dvorana će imati kapacitet od 1.890 sjedećih mjesta sa vip mjestima i mjestima za novinare i svim ostalim potrebnim pratećim sadržajem neophodnim za funkcionisanje ovakvog objekata.

Ukupna procijenjena vrijednost radova na izgradnji ovog objekta je oko 1.000.000 KM. Izvor finansiranja izgradnje sportske dvorane će biti budžet Opštine Prijedor. Radovi na izgradnji sportske dvorane povjereni su preduzeću "Prijedorputevi" A.D. iz Prijedora a rok završetka objekta je šest mjeseci.
Glavni projekat za sportsku dvoranu je uradilo JP Zavod za izgradnju grada iz Prijedora, koje će ujedno vršiti i nadzor nad građenjem ovog objekta.

 

Počela izgradnja specijalne škole "Đorđe Natošević"

El. pošta Štampa PDF

U Prijedoru je počela izgradnja Specijalne osnovne i srednje škole “Đorđe Natošević”. Novi školski objekat će se graditi na istoj lokaciji na kojoj je bio i stari objekat. Investitor ovog savremenog školskog objekta je Vlada Republike Srpske a jednim dijelom i Opština Prijedor.Vrijednost investicije je oko 1,5 miliona KM. Radovi na ovom objektu povjereni su D.O.O. "Tigar" iz Doboja. U narednih šest mjeseci bi trebali biti završeni svi radovi na ovom objektu, kada bi isti trebao biti i predat na upotrebu.

Glavni projekat za ovaj objekat je uradilo JP Zavod za izgradnju grada Prijedor, koje će ujedno obavljati i poslove nadzora.

 
Strana 2 od 3

Pretraga sajta

Linkovi